Att leva i nuet: 3 tips - Leo Eid AB

Att leva i nuet: 3 tips

att leva i nuet

Att leva i nuet

– Hemligheten till ett lyckligare liv

Vad krävs det för att leva i nuet? Hur ofta är du i nuet? De flesta av oss är antingen i dåtiden eller i framtiden, detta skapar en del oro och det tar vår energi, vi blir mindre närvarande.

Konsten att leva i nuet

Hur gör man?

Först vill jag börja med att påminna dig att allt du har upplevt fram tills idag är kopplat till ditt förflutna.

När vi tänker något eller vill ta beslut så går vi tillbaka till våra erfarenheter (vad säger vår dåtid) och tar beslut därifrån.

Din medvetenhet påverkar dina beslut

Om du inte är medveten eller är här och nu så kommer du ta beslut från din dåtid, då kommer också din framtid se ut som din dåtid.

Låt inte din dåtid skapa din framtid

Du kan ta beslut idag om hur du vill att din framtid ska se ut, fokusera på positiva saker, det du uppskattar och det du är tacksam över.

Livet är alltid i rörelse och oavsett om du går vidare eller inte! livet kommer alltid röra sig framåt. Lär dig att älska det okända, var nyfiken på det du inte känner till.

Har du någon vision för ditt liv?

Vad har du för vision för ditt liv? För att kunna ta bättre beslut så behöver du vara närvarande. Dina tankar kan samla dig eller splittra dig.

Läs också: 7 saker du borde sluta göra varje morgon

Vilken känsla går du runt med?

Har märkt att många av oss går runt med känslan av ”det är något fel på mig” och man försöker lösa det innan man tar tag i sina drömmar.

För att leva i nuet så behöver du sluta leva ditt liv från det förflutna, spelar ingen roll om du har misslyckats, blivit sårad, ditt bolag gått i konkurs, detta hände igår och det är inte sant idag.

Så fokusera på vad du vill skapa:

Att leva i nuet är utmanande!

Så är du i framtiden eller i din dåtid? När du har tagit reda på det så behöver du skifta dina tankar och tänka medvetet.

Ta några djupa andetag och samla dig så att du känner att du har kontroll över din kropp.

Nu kommer du känna att du är här och nu.

Att leva i nuet

Hur blir man närvarande?

Det finns olika sätt att träna sig att vara här och nu genom meditation, yoga, fysisk träning m.m. Hitta det som passar dig.

Träningen är att ha en vision i framtiden men dina tankar ska vara här och nu! Fokus på det du kan påverka idag och sluta tänka ”tänk om x händer”.

Kom ihåg att din hjärna försöker skydda dig från smärta! Har du tidigare haft erfarenheter av smärta inom specifikt område så kommer du inte vilja uppleva det igen.

Det är inte lätt att leva i nuet när man har ett jobb som man inte tycker om, är i en destruktiv relation eller sitter i en svår ekonomisk situation.

Konsten att leva i nuet

Många jagar det de inte har, det blir smärtsamt eftersom det är alltid någon som har mer pengar, snyggare kropp, större hus. Ju mer du fokuserar på det du inte har ju mer smärta kommer du uppleva. Därför är en bra övning att fokusera på det du har och att vara tacksam över det.

Vad får dig att tro att du kommer att bli lyckligare när du har x när du inte kan vara lycklig nu?

Har hört det från många ”när jag har pengar då ska jag spara” Det är som att säga när jag får en snygg kropp då kommer jag träna, hur låter det ?

7 STEG TILL 

FRAMGÅNG

Fyll i så har du boken inom 5 minuter

Leo kommer dela med sig av hemligheten bakom framgång + att du kommer få ta del av andra verktyg och bonusar

Kostnadsfritt

Kan du vara närvarande med det du har och vara tacksam över det du har just nu? För ju mer du är tacksam idag ju mer kommer du att vara tacksam över imorgon.

Detta hjälper dig att komma ifrån känslan av saknad/förlust och du slutar jaga något för att känna x.

Vi kan inte vara 100% närvarande hela tiden, men vi kan träna på att vara mer närvarande för om du tycker om ditt liv så kommer du inte fly från den. Då vill du vara här och nu eftersom du älskar ditt liv.

Läs också: Hur du behåller din energi

Hur tränar du på att leva i nuet?

gillade du artikeln?

Dela på Facebook
dela på Pinterest
dela på Twitter
dela på LinkedIn

Fler blogginlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen