Hur man sätter mål - Så lyckas du förverkliga dina drömmar - Leo Eid

Hur man sätter mål

hur man sätter mål

Hur man sätter mål: Varför är det viktigt att sätta mål? Visste du att det är mindre än 3% som sätter mål. Här påstår jag skillnaden på de som lyckas och de som inte lyckas. I den här bloggen kommer jag ge exempel på hur du kan sätta mål och hur du når dem.

Varför är det viktigt att sätta mål?

Som du vet så lever vi i en värld där vi är vana att reagera på yttre impulser och när du sätter mål så hjälper det dig att fokusera på det som är viktigt. Träningen är att disciplinera hjärnan och lära den vad den ska fokusera på.

Det som händer när vi sätter nya mål är att vi blir tvingade att bli bättre, ändra vanor, tänka annorlunda och göra saker som vi inte trodde var mjöligt. Om du tittar på ditt liv idag så var det en gång i tiden omöjligt att ha dom resultat du har idag. Du blev inspirerad, samlade information om hur du skulle nå dina mål, ändrade dina beteenden och din tro för att det skulle bli möjligt.

Hur man sätter mål

Hur man sätter mål

3 komponenter som måste finnas för att du ska nå dina mål:

  • De måste vara inspirerande ( Ger energi)
  • De är Realistiska (Tron)
  • Du kan agera på det ( du har förmågan att…)

Det är många som misslyckas med att nå sina mål och det finns en del anledningar till varför. Därför är det viktigt att sätta SMARTA mål.

SMARTA STÅR FÖR :

Specifika:

Hur man sätter mål? Här handlar det om att ha något specifikt som du vill nå. Att gå ner i vikt är inte specifikt utan du behöver ange exakt -5 kg eller jag vill spara 4000 kr varje månad. Detta är lättare att mäta och följa. Du vet om du har nått önskat resultat eller inte.

Mätbara

Som jag nämnde tidigare så är det lättare att mäta när det är specifikt så det inte är ”jag vill vara frisk” ”vältränad”, dessa mål är svåra att mäta! Du kan ha tex: ”jag springer Stockholm Marathon under 3 timmar”.

Accepterat

Här är det viktigt att du står för dina mål så det inte är någon annans idé. I ett företag så är det bra om alla inblandade har accepterat dom nya målen.

Realistiskt

Är målet rimligt och realistiskt? Har hört vissa säga ”nästa år ska jag tjäna 50 miljoner” och när jag frågar har du tjänat 1 miljon? Så är oftast svaret NEJ. Sätt upp dina mål så  de inspirerar dig och att du alltid vinner. Viktigt att inte hamna i känslan av överväldigande och omöjligt. Ha utmanande mål och se till att de är realistiska!

Tidsbundet

När du sätter tid på dina projekt så är det lättare för dig att vara produktiv och göra det som är viktigt för dig. Om du inte sätter tid så tror du att du har all tid i världen och börjar skjuta på dina projekt pga din hjärna tar det som en signal på att det är inte viktigt just nu. Så sätt datum på när det ska vara klart så har du chansen att avsluta eller  justera dina mål under resan. Hjärnan jobbar bäst när du har deadline på dina mål.

7 STEG TILL 

FRAMGÅNG

Fyll i så har du boken inom 5 minuter

Leo kommer dela med sig av hemligheten bakom framgång + att du kommer få ta del av andra verktyg och bonusar

Kostnadsfritt

Andra viktiga saker att tänka på när du sätter mål:

Skriv ner dina mål.

Om du inte skriver ner det så kommer det aldrig hända. Att du bara skriver ner det så ökar chanserna att du når dina mål.

Checka in

Det är bra att återbesöka dina mål som du har satt upp. Jag personligen gör det 2 gånger/dag för att påminna min hjärna vad som är viktigt. Har satt upp en visionboard på mitt kylskåp och i min telefon som bakgrundsbild, jag gör allt för att fokusera på vad som är viktigt. Hur kan du göra för att checka in med dina mål lite oftare?

Förutom att checka in så brukar jag vända mig till någon som jag känner och litar på för att kommunicera mina mål. Denna person kommer hålla mig ansvarig och checka med mig lite då och då för att se till att jag håller mig på banan för att få önskat resultat. Så hitta en person som inte låter dig att ha ursäkter utan står för att du ska lyckas, det är kraftfullt!!

Vet du vad som är ännu bättre än att sätta mål? Se videon

Ta del av Leos videos här

Vad vill du ha?

När du skriver ner dina mål så är det viktigt att ta reda på vad vill du ha och inte vad du tror att du vill ha. Varför är det viktigt för dig att nå detta mål? När du tar reda på det så ge dig själv tid så du inte försöker göra detta på 30 minuter. Ge dig i alla fall en halv dag och ha tystnad runt omkring dig.

Skriv ner 20-50 saker du vill ha

Vad har hindrat dig från att nå dessa mål? Rädslor? Vad kan du och vad kan du inte?

Skriv ner allt som kommer till dig

Hur kan du lättast nå målet? Hur skulle ditt liv förändras om du nådde målet?

Det som stoppar människor har jag märkt är ”beslut”. Ta beslutet att göra det oavsett om du kommer lyckas eller inte.

Läs också: 3 faktorer som påverkar dina resultat

Så detta var mina tankar på hur man sätter mål

Om du visste att du inte kommer misslyckas, vilka mål hade du förverkligat?

 

gillade du artikeln?

Dela på Facebook
dela på Pinterest
dela på Twitter
dela på LinkedIn

Fler blogginlägg

att leva i nuet

Att leva i nuet: 3 tips

Att leva i nuet – Hemligheten till ett lyckligare liv Vad krävs det för att leva i nuet? Hur ofta är du

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen