hur du hanterar en kvinnlig narcissist - Dejtar du en narcissist

Hur du hanterar en kvinnlig narcissist

Hur du hanterar en kvinnlig narcissist

Hur du hanterar en kvinnlig narcissist

Är du tillsammans med en kvinnlig narcissist? Man pratar oftast om männen och hur de är som narcissister men sällan om kvinnliga narcissister. Hur hanterar man en kvinnlig narcissist? Vilka beteenden har hon? Är det skillnad på extroverta och introverta narcissister?

I den här bloggen kommer jag ta upp narcissistens strategier och varför oftast män fastnar för narcissisten. Du kommer få konkreta tips hur du hanterar en kvinnlig narcissist

Fler videos? Klicka här

De två vanligaste strategier en kvinnlig narcissist använder är manipulation och sex. När de träffar mannen så ser de till att det är den bästa kvinnan han har träffat i sitt liv. Hennes strategi är att ge honom det ingen annan kvinna har gett honom innan. Sexet är intensiv och mycket passion, det är där som mannen börjar fastna för kvinnliga narcissisten.

Nedbrytningsprocessen

Efter ett tag så öppnar mannen upp och delar med sig av sina innersta tankar och känslor och hon är där lyssnar, stöttar och ger honom det han behöver. ( Tror mannen)

 • Det hon egentligen gör är att hon samlar information för att veta hur hon ska manipulera sin partner.
 • Narcissisten fortsätter lyfta personen tills hon känner att hon har sin partner där hon vill ha honom så börjar nedbrytningsprocessen.

Hon kan säga tex: ”Du är inte tillräcklig för mig” ” Jag är uttråkad” ” Jag är arg nu, jag borde gå ut ikväll och ha sex med någon annan” . Detta är psykisk misshandel och den verbala delen kommer bryta ner dig och du kommer känna att du inte gör något rätt eller att du duger.

 • Ljuger om saker och vart de har varit, varför? Det skapar spänning, de får energi av det!
 • Testar dig för att se att du stannar kvar
 • Möter dig med tystnad ( Narcissistens favoritverktyg)
 • Pratar gärna illa om sina vänner
 • De ger kärlek för att i nästa sekund straffa dig och ta det ifrån dig

Kom ihåg att de får energi av att skapa drama.

Läs också: Hur du hanterar en narcissist på jobbet

Hur gör den introverta narcissisten?

Här är de väldigt subtila och aldrig direkta i sin information utan de är duktigare på manipulera utan att d vet om det. Tex deras berättelse:

De berättar för dig om tidigare relationer och hur hennes tidigare partner behandlade henne och hon vet inte om orkar mer att bli sårad, hon kanske inte vill leva nästa gång det händer.

När de berättar om tidigare relationer så stämmer det sällan eftersom de inte tar något ansvar. Berättelsen om vad partnern har gjort mot de är oftast vad de har gjort mot tidigare partner.

Läs också: Hur du hanterar en narcisisst

De lyfter inte dig utan de pratar gärna om andra hur duktiga de är och när du gör något bra så lägger de inte märke till det. En introvert narcissist är oftast passivt aggressiv.

Du kommer gå runt med en oros känsla i kroppen men du kan inte riktigt ta på vad det handlar om.

De kan ge dig dubbla signaler ( De kan säga något positivt till dig och de visar med hela kroppsspråket att de är besvikna, arga m.m.)

Dejtar en kvinnlig narcissist?

Pratar bara om sig själv

De kan inte sluta prata om sig själva, de frågar inte om dig eller vad du är intresserad av.

Flörtar öppet

Sitter du på middag så kan hon öppet flörta med servitören och alla hon kan hitta. När du pratar om det så borde du ta tag i din osäkerhet, svartsjuka m.m.

Selfies

Hur många bilder har hon på sig själv? Det är vanligt att man har vissa bilder på sig själv men narcissister har sin mobil fylld med selfies. Det finns inga bilder på vänner, familj, djur m.m.

Pratar illa om alla

Hon pratar gärna illa om sina närmaste vänner och är väldigt tydlig med att alla är dumma och fattar ingenting.

Hur du hanterar en kvinnlig narcissist?

Hur kan man undvika dessa personligheter?

Lyssna på din känsla

Det är väldigt viktigt att du lyssnar på din magkänsla, om bilden och känslan inte överensstämmer så behöver du gå på känslan. 9 av 10 gånger kommer du ha rätt.

Sätta gränser

Ingen tjänar på att du är för snäll och låter andra köra över dig. Ha självrespekt och sätt gränser och om personen inte respekterar det så ska de inte finnas i ditt liv. Du kan säga tex: ”detta är inte ok, du pratar inte så med mig” Sen gå därifrån.

Ta reda på vad du vill

Det är väldigt viktigt att du vet vad du vill och hur man ska vara i en relation. Lär känna dig själv och var specifik; hur ska man prata med varandra? Vilken känsla ska relationen ge? Vad får inte finnas i en relation? Om du säger tex: våld, droger och om det förekommer, hur kommer du agera? Vad måste finnas i en relation? Varför vill du ha en relation?

Acceptera

Narcissisten kan du inte rädda eller få de att må bra. Lev inte på hoppet, acceptera, svälj din stolthet och gå vidare.

Vill avsluta med att säga att narcissisten gör inget medvetet för att skada dig utan de är i nån form av överlevnad och de gör allt för att inte bli övergivna. Vissa är medvetna och men det är fåtal.

En narcissist har ingen framtidsvision förutom överleva och när du försöker planera en framtid så kommer du uppleva motstånd. Så länge du är med en narcissist så kommer du inte kunna skapa en framtid utan du kommer leva i ett mönster av rädslor, dålig självkänsla, besvikelse och andra mörka tankar eftersom narcissisten projicerar allt detta på dig.

Så frågan är vad vill du ha för standard på din relation?

Vill du ha fler tips? Ladda ner checklistan nedan

( Verktyg att hantera besvärliga människor)

HUR DU HANTERAR

Hur du hanterar en narcissist

EN NARCISSIST

Här kommer du ta del av strategier som fungerar mot en narcissist. Förutom Checklistan så kommer du få tips och verktyg varje vecka för att stärka dig. Ladda ner checklistan

Kostnadsfritt

Har du råkat ut för en kvinnlig narcissist i din relation? Dela med dig av dina erfarenheter

gillade du artikeln?

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på pinterest
dela på Pinterest
Dela på twitter
dela på Twitter
Dela på linkedin
dela på LinkedIn

Fler blogginlägg

att leva i nuet

Att leva i nuet: 3 tips

Att leva i nuet – Hemligheten till ett lyckligare liv Vad krävs det för att leva i nuet? Hur ofta är du

4 reaktioner på ”Hur du hanterar en kvinnlig narcissist”

 1. Tack för denna!
  Precis som du skriver så hör man mest om manliga narcissister .
  De finns lika många kvinnliga.

  Bra och tydliga insikter ovan.

 2. Tack Leo! Jag har nästan blivit totalt förstörd av en sån människa. Det blir extra svårt när man har barn med en sån.

 3. Har nyss lämnat en och det var ett rent helvete det var bara hon som gällde hela tiden och hon hade 0 empati

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top