Förverkliga Dina Drömmar Först Innan du hjälper alla andra - Leo Eid

Förverkliga dina drömmar först

Förverkliga dina drömmar först innan du hjälper alla andra

Förverkliga dina drömmar först innan du hjälper alla andra

Brinner du för att hjälpa andra? Har du en tendens att glömma bort dig själv? Du är inte ensam!!!!

Har jobbat en hel del med människor där deras dröm är att hjälpa andra, de hamnar i hjulet av andras behov och våra största drivkrafter är att tillgodose våra behov. Det man inte märker av konsekvensen av att ha obalans i sitt agerande. Det blir en snöbollseffekt av beteendet, när allting sätts i rullning så blir det bortom din kontroll.

Det är där som att du börjar skapa ett beroende genom att agera som du gör. Din hjärna älskar belöningar, ju mer du gör det ju mer dopamin kommer frigöras, det räcker med att en person klappar dig på axeln, ler eller berättar hur bra du är.

Klicka på rutan för att se videon nu

Följ Leo på Youtube >>>

Frågan är vart investerar du din tid? Vad är din avkastning i form av tid och energi? Detta drar dig ifrån dig själv, dina mål och drömmar. Risken med detta är att under tiden så finns det risk att du tappar bort livsgnistan, energin, glädjen, du känner dig utmattad och när du äntligen stannar du upp så inser du att du har gått vilse.

Vill du ändra dina beteenden? Läs  Ändra dina vanor

Älskar metaforen med flygvärdinnan när de går igenom säkerheten på planet, ifall det blir problem på planet och det blir tryckfall i kabinen så släpps syrgasmasken ner och den första personen man ska rädda är sig själv sedan sin granne. För vem kan du hjälpa om du är utslagen?

2 saker du behöver verkligen akta dig för är

1. Din inre dialog, där du pratar om hur ego du är när du tänker på dig själv eller att du säger NEJ till ett event eller fika med en vän.

2. Hamna i känslan av skuld för att du sätter dig själv i första rum. Där kan du hamna om du tror att någon kommer lida om du fokuserar på dig själv.

Dessa 2 upplevelser kan hindra dig från att fokusera på dig själv och du kommer ha svårt att nå dina mål.

”Det du tänker kommer du uppleva” /Leo

Läs också:Tid är pengar – Våga ta hjälp

Tips: 3 tips :

1. Observera dina tankar /inre dialog/ inre röst, vad säger den till dig när du inte vill vara tillgänglig för andra? Skriv ner alla ord, tankar som dyker upp.

3. Vart sitter den känslan i kroppen ( Skuld)? Vilken färg har den?

4. Andas djupt och lugnt, när du har blivit lugn så kan du ändra färgen på skulden till en positiv känsla, byt ut skulden mot tex glädje eller det som passar dig. Efter ett tag när du tänker på färgen så kommer du automatiskt bli gladare. Förstärk övningen med skifta din inre dialog, genom att säga hur bra detta är och vad du kommer göra istället nu när du har sagt NEJ och fått mer tid till dig själv.

Förstå att du har rätten att må bra, rätten att vara framgångsrik, ha extraordinärt liv, pengar, kärlek, andlighet, vet inte vad som är viktigt för dig idag men du behöver se till att det skapas i ditt liv. Du kommer efter ett tag känna att du lever ett meningsfullare liv.

Vad är din upplevelse av att hjälpa andra? hur har du hanterat det? kommentera gärna och dela med dig

Lycka till med att förverkliga DIG // Leo

gillade du artikeln?

Dela på Facebook
dela på Pinterest
dela på Twitter
dela på LinkedIn

Fler blogginlägg

att leva i nuet

Att leva i nuet: 3 tips

Att leva i nuet – Hemligheten till ett lyckligare liv Vad krävs det för att leva i nuet? Hur ofta är du

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg

FÅ DAGAR KVAR

50% RABATT

Från dröm till verklighet

Online Kurs

ERBJUDANDE!

Rulla till toppen