Lever du din dröm | Konsten att leva livet - Leo Eid AB

Lever du din dröm | Konsten att leva livet

Lever du din dröm

Lever du din dröm

 

Vi lever som allt ska komma utifrån och man väntar på nästa steg eller att någon ska godkänna våra drömmar.

Det skulle vara enkelt att säga sluta vänta på att livet ska hända och börja leva men tyvärr så är det många som sitter och väntar på att det ska bli deras tur. Hur använder du din tid?

Lever du din dröm?

Många som kommer till mig vet oftast vad de vill men de väljer oftast andra vägar pga ursäkter. Många lever efter andras förväntningar, det kan vara din familj, samhället eller Guds önskan hur du borde leva ditt liv.

Om min familj hade fått bestämma hur jag borde leva mitt liv så hade jag blivit kirurg men jag hade modet att lyssna på min inre röst och följa mina drömmar. När jag startade mitt första företag så fick jag höra, ska du verkligen starta företag? Det är lågkonjunktur, det kommer inte gå. Kan du aldrig vara nöjd? Varför tar du inte anställning? Varför hittar du inte ett riktigt jobb?

Så vilken dröm behöver du ta tag i? Vilket område i ditt liv behöver du transformera? Du har antigen resultat eller så har du ursäkter och kom ihåg att du har bara ett liv och det är ditt ansvar att leva ett liv som är meningsfullt för dig. Lever du din dröm? Vad har hindrat dig från att leva din dröm?

Många söker ett godkännande för att leva livet och personen som behöver bekräfta dina drömmar är DU!

Hur mycket lyssnar du på din intuition?

När du har tagit första steget så kommer du få till dig steg nummer 2, våga vara modig!

Om du visste att du inte kommer att misslyckas, vad hade du gjort? Om pengar inte längre är ett problem i ditt liv, hur skulle du leva ditt liv?

Här får du 3 tips på hur du förverkligar dina drömmar

 

Våga drömma

Våga drömma om vad du skulle vilja ha eller uppleva. Om du inte vågar drömma, hur ska du skapa din verklighet då? Hur ser ditt liv om 5 år? Skriv 50 saker du vill ha i ditt liv och vilka 3 ska du nå inom 1 år.

Läs också: Gör du andras sanningar till dina

Din upplevelse

Vad kommer du känna när du har nått dina mål? Det kan vara känslan av stolthet, meningsfullhet, självförverkligande, kärlek, frihet m.m. Hitta 3 mjuka värden som är viktiga för dig att uppleva.

När du vet vad som är viktigt för dig så är det viktigt att påminna dig att se det och känna det som om du redan nått dina mål. Tex: vill du ha mer frihet så behöver du komma i kontakt med den känslan oftare och uppleva känslan här och nu.

Agera

Många skulle säga ”Ja du måste tro” men tron kommer ju mer du agerar i linje med dina önskade resultat. Ju mer du agerar ju mer kommer du tro att det är möjligt att förverkliga din dröm.

Du kan tex: sätta aktiviteter för hela veckan. 3-5 saker du måste göra varje dag som leder dig mot dina drömmar.

Läs också: 5 sanningar om livet ingen vill erkänna

Självklart så kommer du tvivla och det är naturligt eftersom du har inga bevis på att du kommer lyckas. Därför behöver du agera fast att du känner tvivel. Hjärnan kommer checka med tidigare erfarenheter om du har lyckats och hittar den inte information om dina nya upplevelser så kommer din hjärna göra allt för att skydda dig och påminna dig om allt du har misslyckats med för att skydda dig mot smärta.

Så om:

Du tvivlar? Agera

Du är rädd ? Agera

Du har dåligt självförtroende? Agera

Andra säger att det inte går? Agera

Vilken dröm ska du ta tag i ? Dela med dig

gillade du artikeln?

Dela på Facebook
dela på Pinterest
dela på Twitter
dela på LinkedIn

Fler blogginlägg

att leva i nuet

Att leva i nuet: 3 tips

Att leva i nuet – Hemligheten till ett lyckligare liv Vad krävs det för att leva i nuet? Hur ofta är du

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen