Gör du andras åsikter och begränsningar till din sanning - Leo Eid AB

Gör du andras åsikter och begränsningar till din sanning

Gör du andras åsikter och begränsningar till din sanning

Visste du att vi ibland tar på oss andras sanningar och begräsningar utan att vi är medvetna om det?

Detta är inget nytt utan det börjar rätt tidigt i din barndom. När vi är små så vill vi överleva så vi börjar att kopiera vår omgivning. Det första du kopierar är dina föräldrar, du har hört, sett och härmat beteenden.

Så hur gör du andras åsikter och begräsningar till din sanning?

Övning ger färdighet

Jag kommer att dela upp det i 3 olika nivåer där du börjar formas:

 

Din familj

Här lär du dig hur du ska relatera till din värld, du lär dig vad du kan och vad du inte kan. Genom upprepningar så kommer det att bli en del av dig. Hör du ofta att du är klumpig av dina föräldrar och att du inte kan hantera xxx så kommer det att bli en sanning om dig. Du kommer därför att utveckla strategier för att se till att du handlar i linje med sanningen om dig.

Samhället

Du har lärt dig i skolan hur du ska vara och söka godkännande hos auktoriteter som exempelvis lärare, experter m.m.

Läs också: Miljön du vistas i påverkar dina resultat

Spirituellt

Om man tittar på andra länder så finns det väldigt starka spirituella sanningar hur du ska vara för att vara en god människa och följer du inte dessa regler så kommer du inte att känna dig tillräcklig. Även om vi har gått ifrån det i Sverige så finns det fortfarande i luften och det påverkar våra beslut och hur vi ska agera. Andlighet och spiritualitet växer just nu och dessa sanningar tar fäste i våra sinnen igen.

Jag har jobbat med en hel del människor och väldigt ofta får jag höra ”Jag är i en process” ”Jag jobbar med mig själv” ”Jag håller på med personlig utveckling” m.m. Visste du att många av dina problem inte är dina utan du har ärvt de från din omgivning.

 

Vi lever våra liv genom ett filter

Exempel på hur andras sanningar kan påverka ditt perspektiv: Du har en vän som pratar illa om en annan vän och du har aldrig träffat den här personen tidigare, du hör bara ” Pesonen är si ” ”Personen kan inte hålla tider” m.m. Det som kommer hända om du inte är medveten om detta är att du kommer se den personen med din väns filter och döma personen efter det.

Så hur ofta låter du andras begräsningar bli din sanning? Vad är sanningen om dig själv, hur ser du på dig själv? Vad kan du och vad kan du inte?

Är du högkänslig och inte försiktig med vilka du umgås med så kommer du att vara som en svamp, dra till dig andras värld och göra det till din verklighet. Vilka är dina 5 närmaste vänner?

 

7 STEG TILL 

FRAMGÅNG

Fyll i så har du boken inom 5 minuter

Leo kommer dela med sig av hemligheten bakom framgång + att du kommer få ta del av andra verktyg och bonusar

Kostnadsfritt

Gör du andras åsikter och begränsningar till din sanning

 

Här får du 5 tips på hur du hittar tillbaka till dig själv och hur du kan hantera andras projiceringar

Ställa frågor

När du har umgåtts med andra människor så kan det vara så att du går därifrån med en ledsen känsla, förvirring, svaghetskänsla m.m. Då är det bra att ställa frågor. En bra fråga kan vara vems känslor är detta? När du vet  det så tar du ett djupt andetag och tänker att du släpper taget om känslan samtidigt som du andas ut.

Läs också: Varför du inte får det du vill ha

Energitrådar

Vi människor söker oftast vägar för att tillhöra och detta skapar energiband mellan oss. Här kan du blunda och visualisera att du klipper dessa trådar mellan er så att det inte tar din energi. Du behöver inte veta vems energi det är utan tänk dig att du har en sax och klipper bandet. Jag har fått frågan: Men om det är bra energi behöver jag klippa ändå? Till en början så kan du göra det till en vana att klippa de negativa energierna men det betyder inte att du förlorar personen när du gör detta.

Mycket handlar om att komma tillbaka till din energi och centrera dig.

Ifrågasätta din tankar

Dina tankar är inte någon sanning, dina tankar är bara tankar! Du kan ifrågasätta det, Varför tänker jag såhär? Våga att utmana dina begränsande tankar.

Lyssna men var objektiv

När du lyssnar så är det andras sanningar och begräsningar. Här behöver du vara objektiv och centrerad. Välj vad du vill lyssna på och samtidigt måste du måste vara den som vaktar ditt sinne. Välj vad du vill lyssna på och ta in det positiva som stärker dig och lyfter dig.

Läs också: Hur du ändrar en vana

Du har ett val

Som jag nämnde tidigare så har du ett val och du väljer själv vem du ska lyssna på. Lyssnar du enbart på negation så kommer du att må dåligt efter ett tag. Vakta ditt sinne med ditt liv!

Hur har du gjort för att frigöra dig från andras sanningar och begräsningar? Dela med dig nedan

gillade du artikeln?

Dela på Facebook
dela på Pinterest
dela på Twitter
dela på LinkedIn

Fler blogginlägg

att leva i nuet

Att leva i nuet: 3 tips

Att leva i nuet – Hemligheten till ett lyckligare liv Vad krävs det för att leva i nuet? Hur ofta är du

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen