Driva företag - rädd för att ta betalt? Entreprenörskap Leo Eid

Driva företag – rädd för att ta betalt?

Driva företag - Rädd för att ta betalt?

Rädd för att ta betalt?

Driver du företag och har svårt ibland att ta betalt för dina produkter eller tjänster? Är du kund och vill förstå bättre vad du egentligen betala för? Läs hela bloggen eller titta på videon nedan.

 

Vill du se fler videos? Klicka här

Många som jag har coachat och varit mentor för har svårt från start att ta betalt för sina tjänster/produkter. Men du som driver företag behöver veta varför du ska ta betalt och inte ha interna konflikter inom dig.

Tid, pengar och energi

Du har säkert lagt minst 10 000 timmar på att utbilda dig inom ditt område, satsat massa pengar för att få tillgång till kompetensen. Under dessa år av utveckling så har du misslyckats, varit frustrerad, förvirrad, stressad, glad, hoppfull och det har fått dig att utmana dig, växa och bli till den du är idag. Det du har idag har växt fram och dina framgångar har inte kommit över en natt.

Läs också Tid är pengar

Till dig som köper produkter och tjänster

Vad är det egentligen du betalar för? Det vi oftast betalar för är det vi tror kommer lösa ett problem som vi har.Tex vad är det du får när du köper skönhetsprodukter? Jo, du ser yngre ut, fräschare, snyggare och du får tillgång till ännu mer självförtroende m.m.

Företaget som har tagit fram just den produkten, hur mycket tid har de lagt på att testa produkten? Hur mycket pengar har de investerat? Hur många produkter har de fått skrota för att de ska ta fram just den produkten som du har idag? Det har kanske kostat företaget flera miljoner för att ta fram din produkt eller tjänst.

Läs också: Hur du omvandlar kunskap till pengar

Så det du köper är värdet produkten eller tjänsten ger dig, alltså en upplevelse, en känsla som du får uppleva tack vare produkten. Så när du köper tex Volvo så är det inte bilen i sig du köper utan du köper säkerhet. Du får upplevelsen av trygghet, du behöver inte oroa dig, det är bara att starta bilen och köra.

Så tillbaka till dig som är egenföretagare, När de köper din tjänst så betalar de en andel av din kompetens. Alla har inte 10.000 på sig att fokusera på att bli framgångsrika inom alla områden. Det skulle ta evigheter!!!

Läs också: Starta och driva eget som coach

Fokusera på vad de får ut av att de köper dina tjänster istället, när jag anlitade en redovisningsfirma så fick jag massa tid över till att göra det jag älskar, tex om jag betalar 500 kr / timme så får jag tillgång till en andel av deras kunskapsbank. Någon sköter mina siffror och tiden som frigörs i mitt liv använder jag till att utveckla mina tjänster, utbilda och fördjupa mig inom mitt område.

Läs också hur du blir framgångsrik

Så varför ska du ta betalt? Skriv ner alla anledningar du kan komma på för det kommer hjälpa dig till insikt. Kom ihåg, din tid är värdefull, genom att du tar betalt så kommer du frigöra tid till att växa, umgås med familjen, vidareutveckla dig och dina kunder kommer få resultat mycket snabbare tack vare att du vässar din kompetens och utvecklas.

Hur går dina tankar? Dela med dig i kommentarsfältet nedan // Leo

 

Skriv upp dig på Leos nyhetsbrev och få 7 steg till framgång

Anmäl dig här

gillade du artikeln?

Dela på Facebook
dela på Pinterest
dela på Twitter
dela på LinkedIn

Fler blogginlägg

att leva i nuet

Att leva i nuet: 3 tips

Att leva i nuet – Hemligheten till ett lyckligare liv Vad krävs det för att leva i nuet? Hur ofta är du

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg

FÅ DAGAR KVAR

50% RABATT

Från dröm till verklighet

Online Kurs

ERBJUDANDE!

Rulla till toppen