Starta och driva eget som Coach - Så lyckas du som coach - Leo Eid

Starta och driva eget som coach – Så lyckas du

Starta och driva eget som coach

Starta och driva eget som coach

Starta och driva eget som coach? Senaste 15 åren har jag jobbat som konsult, Peak performance coach inom elitidrotten, livs och affärsutveckling samt drivit olika företag. Vad tror du krävs för att lyckas som coach? Så om du har funderingar på att starta eget och leva på din dröm fortsätt läs..

Funderar du på att starta och driva eget som coach?

Tänkte dela med mig här om det jag har lärt mig under resan och vad som krävs för att du ska dominera ditt område och lyckas driva ett framgångsrikt företag.

1 Våga vara expert

Ett vanligt problem är när man startar sin verksamhet så riktar man sig till allt och alla och man har inte koll på vad man egentligen är expert på.

Förstår att från början är det svårt att komma fram till vad du är duktig på och trixet är att se vad som är återkommande i ditt fall. Är det många konsulter som kommer till dig? Är det mycket människor från idrotten? Skolor?

Lösning: Sätt dig ner och titta på dina styrkor och vart din talang finns någonstans. Om du inte brinner för ledningsgrupper så ska du inte jobba med det bara för det verkar lockande. Risken är att du gör ett dåligt jobb och du tappar kunder.

 

2 Våga tack NEJ

Ett annat problem är att du tar emot alla kunder du får

Som sagt så vill du inte jobba med alla och alla är inte dina kunder. Ju duktigare du blir på att säga NEJ ju större chans kommer du ha att locka rätt kunder till din verksamhet

Läs också: Hur du undviker att bli utbränd

3 Det som betyder något är ”resultat”

Dina kunder får inte resultat

Tyvärr många som besöker coacher, terapeuter får inga resultat och de kommer inte framåt. Ditt jobb är att se till att dina kunder får resultat. När dina kunder får genombrott och skapar resultat då kommer du bli mer attraktiv på marknaden.

Läs också: Hur sätter man mål

4 Ta betalt

Du har svårt att ta betalt och du kämpar med din verksamhet

Många som jobbar med tjänster har svårt att ta betalt. Du får betalt för de värde du skapar ute på marknaden, alltså om du kan lösa ett problem för många människor så kommer du tjäna mer pengar. Är du expert och hjälper människor att få resultat snabbare så kommer du kunna ta mer betalt för dina tjänster.

Läs också: Hur du omvandlar kunskap till pengar

7 STEG TILL 

FRAMGÅNG

Fyll i så har du boken inom 5 minuter

Leo kommer dela med sig av hemligheten bakom framgång + att du kommer få ta del av andra verktyg och bonusar

Kostnadsfritt

5 Paketera din tjänst

Du vet inte vad du säljer/ konsten att paketera

Har märkt att många därute försöker sälja coaching och jag påstår att det inte riktigt går att sälja coaching. Skulle Volvo sälja bilar så skulle de inte sälja så många bilar som de gör idag. När jag som kund köper en tjänst eller produkt så tittar jag alltid efter vilka problem den kan lösa för mig. Vi är känslomässiga varelser och vi tar känslomässiga beslut. Så det jag kommer att köpa av dig är egentligen en lösning på mina problem. Så om din kund inte vet vad du säljer så kommer de inte köpa.

Tex har du en klient som är deprimerad så kommer de anlita dig för att de tror att du kan hjälpa de att bli av med den känslan och röra sig mot, mer energi, glädje m.m

Funderar du på att starta och driva eget som coach? Coachbranschen växer och det är fler idag som anlitar coacher för att prestera bättre och nå sina mål mycket snabbare

Vilken del behöver du lägga mer energi på? Mer sälj? Paketera dina tjänster? Dela med dig

 

 

 

gillade du artikeln?

Dela på Facebook
dela på Pinterest
dela på Twitter
dela på LinkedIn

Fler blogginlägg

att leva i nuet

Att leva i nuet: 3 tips

Att leva i nuet – Hemligheten till ett lyckligare liv Vad krävs det för att leva i nuet? Hur ofta är du

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen