Rädd för att bli avvisad - Hur du hanterar rädslan att bli avvisad - Leo Eid

Rädd för att bli avvisad

Rädd för att bli avvisad

Rädd för att bli avvisad?

Är du rädd för att bli avvisad? Visste du att en hel del människor är rädda för att bli avvisade? Hur ofta blir du avvisad? Hur många har avvisat dig? Som verkligen sårat dig och du har känt djup smärta över att en person avvisat dig?

Så är du rädd för att bli avvisad?

Vet inte hur gammal du är men om vi leker med tanken att du är runt 30, hur många människor har avvisat dig senaste 30 åren? Är det 5? 10? 50 personer?

När jag har frågat mina elever så är det oftast 4-7 personer som har sårat de under sina år och du behöver påminna dig om att du har träffat tusentals människor.  Så om du träffar tusen personer så är risken att det är max 4 personer som kommer avvisa dig och kanske 1 person av dessa 4 som kommer såra dig.

Så om det är 5 personer som inte stöttar dig så är det 1000 personer som hejar på dig och tror på att du kommer lyckas, varför fokusera på dessa 5?

Du är orolig att dessa 5 kommer såra dig och det kommer inte hända i vuxenlivet, detta är ett barns rädslor och när ett barn blir sårat så finns det inget filter utan allt är så överväldigande och man kan inte hantera det riktigt.

Så övervinner du rädslan att bli avvisad

  • Våga vara dig själv och stå upp för dig själv
  • Du räcker till, sluta fokusera på dina brister
  • Välj vem du ska lyssna på, oftast de som klagar är ändå inte experter och vill trycka ner dig, stoppa dig pga. det du gör skapar osäkerhet hos de.

Varför människor kan vara kritiska

  • Egoistiska handlingar. Trycka ner dig för att må lite bättre själva
  • Skydda sig själva, de kan vara rädda för det okända. Har märkt detta hos mina elever att när de åker på kurs så börjar deras partner bli oroliga. Detta är ju rädslan att bli övergiven eller inte räcka till.
  • De bryr sig om dig och de vill inte att du ska bli sårad, ledsen eller råka illa ut. De vill skydda dig!

Läs också: 5 sanningar om livet ingen vill erkänna

Så sluta bry dig om vad andra tycker om dig, för de kommer tycka hela tiden oavsett om du är bra eller mindre bra. Så om du visste att ingen kommer kritisera dig eller avvisa dig vad skulle du ta tag i?

Kom ihåg att personen som behöver acceptera dig är DU och ingen annan. Acceptera den du är och att du räcker till, driv dina projekt för att du älskar det du gör!

Vad är konsekvensen om du blir avvisad? Våga gå djupare och dela med dig konsekvensen av att du blir avvisad.

gillade du artikeln?

Dela på Facebook
dela på Pinterest
dela på Twitter
dela på LinkedIn

Fler blogginlägg

att leva i nuet

Att leva i nuet: 3 tips

Att leva i nuet – Hemligheten till ett lyckligare liv Vad krävs det för att leva i nuet? Hur ofta är du

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen