Hur du hanterar dina rädslor - övervinna din rädsla - Leo Eid AB

Hur du hanterar dina rädslor – övervinna din rädsla

Hur du hanterar dina rädslor

Hur du hanterar dina rädslor

Vad är du rädd för?  Hur hanterar du dina rädslor idag? Det intressanta är att vi lever i en trygg värld och vi fortsätter att vara rädda. Hur hanterar du dina rädslor?

Tänkte i den här bloggen att du ska få större förståelse för rädslor och hur du kan hantera dina rädslor så du inte fastnar vid att du är rädd för xxx.

 

Se videon här

Klicka här för att se flera videos inom personlig utveckling

Vad är du rädd för?

Visste du att vi egentligen har 2 medfödda rädslor? Rädslan för att falla och rädslan för höga ljud. Alla andra rädslor har vi lärt oss under vår uppväxt eller så har vi ärvt de.

Så vad har dina föräldrar lärt dig att vara rädd för? Tänk om vissa problem du har i ditt liv inte är dina utan du har ärvt de?

När du förstår vad dina rädslor representerar så kommer du ha lättare att hantera de och då kommer du övervinna dina rädsla.

Skulle kunna ge dig en lista på rädslor men idag så ska vi fokusera på 3 klassiska rädslor som är återkommande.

När du vet vilken rädsla som stoppar dig så kommer du kunna justera dina tankar och känslor för att justera dina beteenden.

3 klassiska rädslor

 

Förlust

När du ändrar ett beteende som sluta röka, tjänar mer pengar, går ner i vikt m.m. så kommer du känna rädslan för förlust. Rädslor som ”Du kanske inte kommer bli älskad”, en del av din gamla identitet kommer göra motstånd eftersom något gammalt hos dig ”dör” för att du skapar nya beteenden och sanningar om ditt nya JAG.

Här är träningen att se det positiva/ vinsterna med att du gör denna förändring. Genom att jag slutar röka så kommer jag …. Ha mer energi, leva längre m.m. Vi kan inte släppa taget om vi inte ser vart vi är på väg.

Läs också: Hur du kan undvika att bli utbränd

Förändringsprocesser

All förändring är jobbig, osäker och ju längre tid förändringen tar ju jobbigare känslomässigt. Egentligen så kliver vi in i det okända och det är som du inte längre ser visionen. Så du behöver påminna dig varför du gör detta tex: jag utvecklas och ju mer jag utvecklas ju mer kommer jag känna lycka.

Det har du säkert upplevt dig mer levande och att du har utvecklats som person när du har fått ett nytt jobb, nya kollegor, utmanande arbetsuppgifter och nya rutiner.

Här är det viktigt att visualisera och se slutresultatet, detta hjälper dig att påminna dig varför du gör detta!

7 STEG TILL 

FRAMGÅNG

Fyll i så har du boken inom 5 minuter

Leo kommer dela med sig av hemligheten bakom framgång + att du kommer få ta del av andra verktyg och bonusar

Kostnadsfritt

Tänk om ” inte värt det”

Tänk om jag lägger all min tid och det inte blir bra i slutändan? Tänk om… Tänk om…

Jag hade en sådan känsla för några år sedan när jag tog körkortet. Alla tyckte jag borde ha körkort så då gick jag igenom processen för att få mitt körkort och när jag hade körkortet i handen så kändes det meningslöst och inte värt det.

Som jag pratade om tidigare så är det viktigt med visualisering och ha fokus på vad du får ut av att göra detta. Se dig själv lyckas och hur du kommer må när du har nått målet!

Rädslor är inget negativt utan tänk om dina rädslor visar dig vad du behöver hantera just nu? Jag personligen lyssnar på mina rädslor eftersom de visar mig vad jag behöver hantera just nu eller så är det tecken på att jag måste agera.

Läs också: 7 saker du borde sluta göra varje morgon

Så om du hade modet att umgås med dina rädslor, vad tror du de försöker förmedla till dig?

Dela med dig hur du hanterar dina känslor

 

gillade du artikeln?

Dela på Facebook
dela på Pinterest
dela på Twitter
dela på LinkedIn

Fler blogginlägg

att leva i nuet

Att leva i nuet: 3 tips

Att leva i nuet – Hemligheten till ett lyckligare liv Vad krävs det för att leva i nuet? Hur ofta är du

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen