Hur du slutar vara alla till lags – People pleaser syndromet - Leo Eid AB

Hur du slutar vara alla till lags – People pleaser syndromet

Hur du slutar vara alla till lags

Stämmer detta in på dig? Du vill att alla runt dig ska vara glada och positiva hela tiden? Du gör allt andra ber dig om? Du kanske sätter andras behov föra dina systematiskt?

Hur du slutar vara alla till lags

Hur ofta säger du NEJ eller kommer det automatiskt JA när någon ber om hjälp? Vissa blir beroende av att bli bekräftade, uppskattade och framförallt känslan av att vara behövd.

Beroendet

Problemet med detta är att man hamnar i nån form av beroende av yttre bekräftelse, känslor som trygghet och självförtroende hänger på att andra ska ge det till dig. Över tid så kommer du omedvetet att söka godkännande hos dessa människor. Detta kommer påverka ditt värde och hur du ser på dig själv som individ.

Ju mer du söker utanför dig själv ju mer kommer du vara beroende av att andra ska sätta värde på dig!

 

Se Leos youtube kanal här 

Negativa känslor

Tittar vi på djupet vilken rädsla som styr beteendet så är det oftast att bli avvisad och den känslan finns väldigt starkt hos personen och därför kan man inte säga NEJ.

Hjärnan tror ju att du kommer dö om du blir övergiven eller avvisad och du har strategier för att undvika känslan.

Beteendet kommer hjälpa dig att överleva och men den kommer också skapa problem för dig över tid. Du kommer tex att gå runt med känsla av oro, ångest och stress eftersom du omedvetet så tror du att du måste behaga andra för att vara accepterad av din omgivning.

5 tips

Här får du 5 tips på hur du tar dig ur beteendet och kom ihåg att vara beredd på när du ändrar ett beteende så kommer du reaktioner från din omgivning. Oftast negativt!

Varför?

Du har lagt en hel del tid på att lära din omgivning hur de ska relatera till dig och de har en bild av dig och helt plötsligt ändrar du dig så kommer de inte känna igen dig.

Läs också: 8 tecken på att du är intuitiv empatiker

Så hur slutar du vara till lags?

 

7 STEG TILL 

FRAMGÅNG

Fyll i så har du boken inom 5 minuter

Leo kommer dela med sig av hemligheten bakom framgång + att du kommer få ta del av andra verktyg och bonusar

Kostnadsfritt

Våga säga NEJ

Detta kommer inte vara naturligt för dig eftersom du har haft ett beteende att behaga din omgivning och alltid säga ”JA”. Ta en sak i taget och börja smått som tex: ”Ska vi ses kl 16?

– Nej, gärna kl 17”. Detta hjälper dig att känna att du får kontroll över ditt liv igen.

Tips: Vänta med stora beslut tills du känner att du är trygg i att säga nej

Sätt tydliga gränser

Här är viktigt att sätta gränser mot dig själv och inte så mycket mot andra, eftersom behagaren känner sällan igen sina egna gränser och är duktig på att känna vad andra behöver.

Planera din dag

Det blir mycket lättare att säga nej när du planerat din dag och lär dig att prioritera viktiga aktiviteter som leder ditt liv framåt

Du har ett val

Du har ett val att välja om du vill ställa upp eller inte. Världen kommer inte gå under bara för du säger nej. Det är din rätt att säga nej och välja bort det som inte utvecklar dig eller leder dig mot dina mål.

Läs också: Hur du undviker att bli utbränd

Andras reaktioner

Andras reaktioner är inte ditt ansvar, människor kommer bli besvikna på dig och det är ok. Känn inte dåligt samvete bara för att du inte ställde upp.

För att du ska bli fri och slippa känslan av oro, stress så behöver du ge upp behovet att vara behövd. Ha en plan med ditt liv och ta kontrollen tillbaka, det är vägen till din lycka!! // Leo

Läs också: Hur du hanterar en narcissist på jobbet

Dela med dig gärna av dina tips och reflektioner på detta.

gillade du artikeln?

Dela på Facebook
dela på Pinterest
dela på Twitter
dela på LinkedIn

Fler blogginlägg

att leva i nuet

Att leva i nuet: 3 tips

Att leva i nuet – Hemligheten till ett lyckligare liv Vad krävs det för att leva i nuet? Hur ofta är du

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Rulla till toppen