Hur du hanterar energitjuvar - Bemöta besvärliga människor - Leo Eid

Hur du hanterar energitjuvar

Hur du hanterar energitjuvar
Har du någon i din närhet som sprider negativ stämning och dränerar omgivningen på energi? Då kan du ha råkat ut för en energitjuv! Att umgås med en sådan kan faktiskt vara rent skadligt för dig. Här får du korrekta tips på hur du hanterar energitjuvar och framförallt behålla din energi.

Hur du hanterar energitjuvar

Har du någon i din närhet som sprider negativ stämning och dränerar omgivningen på energi? Då kan du ha råkat ut för en energitjuv! Att umgås med en sådan kan faktiskt vara rent skadligt för dig. Här får du korrekta tips på hur du hanterar energitjuvar och framförallt behålla din energi.

Genom att du hanterar energitjuvar så kommer du behålla din energi

Energitjuvar kan finnas på arbetsplatsen, familj och vänner. Det som kännetecknar en energitjuv är oftast att de manipulerar och de är duktigt på att ge andra dåligt samvete och skuldkänslor. Så varför gör energitjuvar som de gör och enkelt svar på det är för att du tillåter de att ta din energi.

Finns 2 personlighetstyper

Först vill jag börja med att säga att det är lätt at säga umgås inte med energitjuvar men då har vi inte lärt oss något. Vi är energivarelser och vi behöver energi. Det finns två personlighetstyper och ena är:

Den som genererar energi: Här är man inte beroende av externa faktorer och har lärt sig att skapa energi. Här tar man fullt ansvar och behöver man energi så skapar man det. Dessa personligheter är oftast givare och har en känsla av överflöd i sin energi.

Den som konsumerar energi: Den här personligheten slukar all energi som den får och är inte lika bra på att skapa energi utan här har man strategier för att leva på andras energi. Denna personlighet tar sällan ansvar och är kortsiktig i agerandet och har sällan lösningar.

Så hur tar energitjuven din energi?

  • Genom problem och drama ( mycket negativitet)
  • Spelar offer och hjälplös ( Spelet att jag inte klarar mig själv och dör om du lämnar mig)
  • Rökridåer ( overload av information som inte matchar verkligheten) Detta gör att du omedvetet hamnar i trans och de tar din energi eftersom din hjärna får för mycket information som den måste processa.

Är du en energitjuv?

Alla vi har perioder i våra liv där vi hamnar i obalanser och det gör att vi tar mer energi än det vi kan generera och då behöver vi extern hjälp för att balansera oss. Men tyvärr här stannar energitjuvar och inser att jag inte behöver jobba för att skapa energi utan jag kan manipulera för att få andras energi. Vissa är medvetna om det medan andra gör det omedvetet.

Här kan du se hela videon om hur du hanterar energitjuvar

3 tips på hur du hanterar energitjuvar

1. Gå inte in i dramat

Energitjuven kommer försöka att manipulera, ljuga och sprida negation för att få dig ur balans och när du börjar tycka synd om personen så har du hamnat i fällan skuldkänslor och då triggas hjälparen i dig för att lösa deras problem. Kom ihåg att de inte vill lösa sina problem eftersom de får det de behöver från andra och därför fortsätter med dramat. Ju mer du försöker hjälpa ju mer kommer de kunna ta din energi.

2. Ställ frågor

Här kan du börja utmana de genom att ställa direkta frågor, detta hjälper de att bryta tankemönstret och stanna upp. När de ältar så kan du fråga: ”Vad kommer du göra åt det?” ”Hur tar du dig vidare härifrån?”. Om de återkommer med sina problem och har pratat om det i flera månader utan lösning så kanske du behöver bryta med personen.

3. Säg NEJ

Du är inte någons soptipp och du har rätt att säga nej. Det är du som bestämmer vad du vill lyssna på och vilka du vill umgås med. Vi är så tränade i att lyssna på negation och förstå andras lidande istället för att se vilket spel det är och hur mycket man manipulerar för att ta andras energi. Så min fråga till dig: Hjälper du eller stjälper du personen i din omgivning.

Hoppas dess tips Hur du hanterar energitjuvar hjälper dig på vägen och det finns säkert flera tips, dela med dig gärna av dina erfarenheter och hur har du gjort för att hantera besvärliga människor.

gillade du artikeln?

Dela på Facebook
dela på Pinterest
dela på Twitter
dela på LinkedIn

Fler blogginlägg

att leva i nuet

Att leva i nuet: 3 tips

Att leva i nuet – Hemligheten till ett lyckligare liv Vad krävs det för att leva i nuet? Hur ofta är du

1 reaktion på ”Hur du hanterar energitjuvar”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Hur du hanterar en narcissist

50 % Rabatt

Online kurs

Hur du hanterar en

Narcissist

4 bonusar ingår

Rulla till toppen