MER SJÄLVKÄNSLA, VARFÖR FUNGERAR INTE DET?

Ännu mer  självkänsla?

Du har säkert hört det om och om igen, jobba med din självkänsla, stärk din självkänsla och så går du massa kurser och upplever att du inte riktigt gjort framsteg, varför är det så?

Många gånger pratar vi om hur man stärker självkänslan. Kommer det hjälpa om jag har peptalk och säger bra saker till mig själv? Jag tror att det är en bra början men det kommer inte räcka hela vägen!

Delar med mig 3 tips på hur du kan bygga upp din självkänsla

 

Skillnaden mellan självförtroende och självkänsla

Jag tror självförtroende är mycket kopplat till doing/göra.  Har självförtroende i det jag gör!!

Självkänsla är mer en koppling till din känsla av ditt varande/being. Bilden av dig själv kommer påverka hur du uppfattar din omvärld.

Tro – känsla – handling – resultat

Självkänsla eller självbild av vem du är återskapas hela tiden genom att du har en tro som säger vem du är, fattig, rik, glad, energisk och så kommer du ha handlingar som supportar din sanning och alla dessa strategier du använder dig av kommer tillbaka till dig för att bekräfta din självkänsla / vem du är!!  Självkänsla är inte en mental upplevelse utan känslomässig upplevelse.

Din självkänsla kommer inte stärkas genom att ha fel jobb, fel relation, jaga bekräftelse, väntar på morgondagen m.m. Detta kommer enbart bekräfta din sanning om vem du är.

Din kropp är intelligent och talar om för dig att du är i fel upplevelse genom signaler som depression, stress, oro, ångest m.m.

Dina känslor visar dig vägen!

Så din självkänsla kommer att aktivera olika strategier som får dig att agera på ett viss sätt och slutresultat kommer bekräfta sanningen om dig. Som tur är vi alltid i utveckling och kan uppdatera vår självbild/ upplevelsen av vilka vi är!

Så hur bygger du upp din självkänsla

  1. Att våga släppa tanken om Så här är JAG och var nyfiken på hur du vill uppdatera dig. Du kanske vill uppfattas som energisk, glad, positiv, framgångsrik osv. Ta reda på vad du verkligen vill och inte vad du tror att du vill. Svaren finns inom dig och inte utanför dig. Hur vill du uppfatta dig själv och vad vill du ge din omgivning för bild av dig själv. Om du fick skapa en nya sanning om dig, vad skulle det kunna vara?
  2. Vad värderar du högst i livet? Vad skulle ge dig tillfredsställelse?
  3. Ditt nya jag ska upplevas som en känsla. Vilken känsla är viktig för dig, Jag är……

fyll i det som är viktigt för dig att uppleva.

  1. Backa upp din nya självbild/självkänsla genom att ha nya strategier som bekräftar och stärker din självkänsla. Tips: ta en sak i taget och fokusera på det under en period. Kom ihåg att framgång kommer inte över en natt och du behöver ha tålamod med dig själv.

Livet ger dig inte vad du vill ha utan livet ger dig mer av vem du ÄR //Leo Eid

 

Ladda ner 7 steg till framgång

I Pdf:n hittar du bla:

* Ditt Syfte med det du gör

* Konsten att sätta mål & nå dem

* Tankens kraft och visualisering

* Handlingsplan

 Ladda ner kostnadsfritt

Grattis!! Strax kommer du få mail där du ska bekräfta din e-postadress/ Leo

Ladda ner 7 steg till framgång

I Pdf:n hittar du bla:

* Ditt Syfte med det du gör

* Konsten att sätta mål & nå dem

* Tankens kraft och visualisering

* Handlingsplan

 Ladda ner kostnadsfritt

Grattis!! Strax kommer du få mail där du ska bekräfta din mail/ Leo

7 steg till framgång

Ladda ner 7 steg till framgång kostnadsfritt

Grattis!! Strax kommer du få mail där du ska bekräfta din mail/ Leo

%d bloggare gillar detta: